עיצוב ופיתוח:  YB

קידום אתרים בגוגל: U-D Studio

©2018 ליעוז מלול

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

שף ליעוז מלול

כתובת: אלפסי 26, תל-אביב

טלפון: 054-7234670

דואר אלקטרוני:  lioz.malool@gmail.com

סדנאות בישול - קצת אחרת

09.04.2018

אוכל עושים באהבה או לא עושים בכלל – סדנת בישול ים תיכוני 

 

 

ליום שישי יש הקסם שלו, כמו בכל יום שישי במיוחד בשעת בן ערביים, לארח חברים בכדי לקבל את השבת, מעט אלכוהול

אבל לא לפני הטיול השבועי שלי בשוק.

אני אוהב להסתובב, לחקור, לראות את האנשים המיוחדים של יום שישי בבוקר בשוק, כך אני קורא להם.

התוצרת מופלאה, טרייה ואיכותית.

כל מפגש כזה כרוך בתוכו אוכל, כל פעם משהו אחר וחדש שיפתיע את החיך.

הפעם החלטתי להפתיע בכמה מנות קטנות וטעימות בכדי להעביר את האלכוהול שנכנס לנו לגוף בשעה מוקדמת זו של שישי ועד שעות הערב המאוחרות.

כאחד שאוהב לארח חברים הכי נוח לפתוח שולחן מלא במנות קטנות וטעימות, מה יותר כיף שאפשר לאכול כמה ואיך שרוצים.

 

באמתחתי, פלפל שושקה אדום, חצילים מבריקים ויפים, עלי בזיליקום טריים, שום טרי, סלקים, שומר, כרוביות צחורות ולבנות, פלפלים חריפים בצבע ירוק ואדום, שעועית לבנה שהושרתה לילה לפני ובושלה עד לריכוך, בצל סגול וקישואים בצבע ירקרק מפתה להפליא.

בקבוקי העראק והבירה כבר במקפיא וכך גם הכוסות, מיץ אשכוליות אדומות צונן ועלי נענע טריים מקשטים בינתיים את השולחן העגול וכסאות הנוח שמסביבו. מוזיקה יוונית כבר ברקע ובעוד מספר דקות גם המאזטים יצטרפו לחגיגה.

אווירת יום השישי מתחילה להתחמם לה.

 

אין ספק שארוחה שכזו היא מהטובות ביותר, הרי אנחנו במזרח התיכון ידועים בהכנסת אורחים ואוכל עושים באהבה או לא עושים בכלל.

החברים מתחילים להגיע אחד אחרי השני ואיתם בקבוקי אלכוהול נוספים, נראה שאנחנו הולכים להעביר אחה”צ של שכרון חושים וטעמים.

את המאזטים הכנתי כמה שעות לפני.

 

רוצים גם?

הצטרפו אליי לשתי סדנאות בישול ים תיכוניות,  יוונית וארץ ישראלית:

 

סדנת בישול ארץ ישראלית:

  • עראק לימונים ונענע

  • חומוס אסלי

  • סלט ירקות קצוץ דק דק

  • צ'יפס מפתיע

  • מז'אוז'ים – סרדינים במילוי אריסה, זיתי קלמטה ועשבי תיבול

  • פלאפל עם מלאן עשבים וטעמים

  • קבב – לימון כבוש ואריסה

  • טחינה עגבניות

  • פיתה בייתית

  • מוס שוקולד ודובדבנים

 

סדנת בישול יוונית:

  • נפתח בקוקטייל מרענן עם אוזו ופירות שילווה את כל הערב.

  • כרובית שלמה אפויה בתנור מוגשת לצד יוגורט כבשים וסלסלת עגבניות.

  • סלט חוריאטקי – ירקות קלויים וירקות טריים בהרמוניה לצג גבינת פטה.

  • ממרחים אותנטיים ליוון:

  • סקורדליה- ממרח שום.

  • פיפרי -פלפלים קלויים וגבינת פטה.

  • פיאס – סלט שעועית לבנה, בצל סגול וביצה קשה.

  • ברזואלה סינטה – סינטה כבושה מעוטרת בפרחי צלף.

  • סביצ'ה דג ים – מלאן עשבים לימון ושמן זית, קוביות אבוקדו וטוסטונים.

  • גירוס – פיתה יוונית אסלית.

 

זה תמיד כך אצל החברים שלי ואני אנחנו מתחילים לשתות עד שהרעב מדגדג לנו את הבטן.

הפוקאצ’ה כבר בתנור ורסק העגבניות מחכה שתצא בכדי שתסמיק.

אני מתחיל לצלחת את המאזטים והחברה כבר מתחילים לדפוק על השולחן,הם רעבים אז כדאי שאמהר

תיהנו לכם מהתמונות, חבל שאת הריח אי אפשר להעביר לכם. מתכונים בהמשך.

שלכם ליעוז.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

פרסומים נבחרים

״If you can dream it you can do it״

18.02.2018

1/1
Please reload

פרסומים אחרונים
Please reload

ארכיון